Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor BOM-directeur Jan Pelle

Tilburg, 12 december 2019 - Bij gelegenheid van zijn afscheid van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) ontving BOM-directeur Jan Pelle, uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan. Hij kreeg de onderscheiding op grond van zijn grote verdiensten voor de BOM en de Brabantse economie.

Jan Pelle was gedurende 11 jaar de directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. De BOM werkt aan een duurzame, krachtige en toekomstbestendige economie van Brabant. De BOM bevordert buitenlandse investeringen, investeert in innovatieve MKB-bedrijven, verspreidt kennis en ondersteunt startende ondernemers. Daarnaast verstrekt de BOM kapitaal aan vernieuwende Brabantse ondernemers en duurzame energieprojecten. De BOM ondersteunt op dit moment 382 bedrijven, de activiteiten leidden tot investeringen in Brabant van 865 miljoen Euro en 4341 banen en de reductie van de C0-2 uitstoot met 553 kton. Jan Pelle bevorderde de verdere professionalisering van de organisatie. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de samenwerking tussen gemeenten, bedrijfsleven, provincie en het rijk bij de vorming van het Pivot Park in Oss. Daarmee werden, na de besluitvorming van MSD om zich deels terug te trekken, banen behouden en kregen nieuwe ondernemingen een kans.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich voor Brabant verdienstelijk hebben gemaakt op een specifiek terrein. Het is een beeld van Hertog Jan te paard naar een ontwerp van Willy van der Putt.