Groen gaat niet alleen over hernieuwbare energie. Het gaat ook over het creëren van een nieuwe richting voor de hele economie

Mariana Mazzucato

Onze opgaven

Economisch en maatschappelijk gewin gaan hand in hand. De BOM draagt bij aan ondernemingen die dit onderschrijven, zoals PeelPioneers, Salvia BioElectronics, Amber en SMART Photonics. Uiterst innovatieve bedrijven, met visionaire leiders, bouwend aan de toekomst. De BOM is samen met derde partijen in staat om startende ondernemingen door de risicovolle eerste fase heen te loodsen met kapitaal, kennis en netwerken. We richten ons op vier maatschappelijke uitdagingen.

Energie & duurzaamheid

Hoe maken we als Brabant de overgang naar een klimaatbestendige en duurzame economie en maatschappij?

Verder lezen

Landbouw, natuur & voedsel

Hoe komen we tot een duurzaam, eerlijk en veilig systeem voor onze voedselproductie en -consumptie?

Verder lezen

Gezondheid & zorg

Hoe zorgen we voor een maatschappij waarin mensen vitaal ouder kunnen worden en het zorgsysteem effectief en betaalbaar blijft?

Verder lezen

Een duurzame & concurrerende economie

Hoe zorgen we dat Brabant een top kennis- en innovatieregio in Europa blijft?

Verder lezen

Onze inzet

Ontwikkelen, Investeren en Internationaliseren. Daar zijn we goed in. Door deze competenties optimaal in te zetten, dragen we bij aan de vier maatschappelijke uitdagingen en een toekomstbestendige Brabantse economie.

Verder lezen

Impact

De BOM richt zich de komende jaren vooral op het verzilveren van de economische kansen van de maatschappelijke opgaven. Gewin op zowel economisch als maatschappelijk gebied gaan daarbij hand in hand en mogen niet ten koste van elkaar gaan. De maatschappelijke uitdagingen van onze samenleving zijn het vertrekpunt voor onze activiteiten. We willen daarin niet alleen maar meebewegen, maar een voorloper en inspirator zijn.

Verder lezen