Ontwikkelen, Investeren en Internationaliseren. Daar zijn we goed in. Door deze competenties optimaal in te zetten, dragen we bij aan de vier maatschappelijke uitdagingen en een toekomstbestendige Brabantse economie.

Campussen

Campussen vormen belangrijke hubs voor innovatie. De BOM heeft de expertise om de campus als spil in het ecosysteem te ontwikkelen en te promoten in buitenlandse markten. Bekende voorbeelden van zulke innovatiehubs in Brabant zijn Pivot Park, de Automotive Campus, Brainport Industries Campus, Foodtech Park Brainport, Green Chemistry Campus en de High Tech Campus.

Venture building

Bijdragen aan maatschappelijke thema’s en sleuteltechnologieën vraagt om versnelling van innovaties naar de markt. Innovaties starten als vinding en gaan via het realiseren van een verdienmodel naar de markt om vervolgens als regionale kampioen door te groeien tot wereldspeler. Toch blijkt consistent groeien in elke fase een uitdaging voor veel ondernemingen. Zo’n 90 % van de start-ups is daardoor niet financieringsrijp. BOM zet een data-gedreven infrastructuur op voor ondersteuning en financiering. Ons doel is om samen met de regionale partners substantieel meer innovaties naar de markt te brengen.

Ecosystemen

Bij de internationale activiteiten van de BOM staat de samenwerking met betrekking tot investering, handelsbevordering en innovatie centraal. We richten ons daarbij op een aantal top innovatie regio’s in Europa, Noord-Amerika en Azië. Zo leveren we een directe bijdrage aan nieuwe bedrijvigheid, banengroei, investeringen, export en hogere R&D uitgaven. We zorgen voor krachtige clusters in Brabant waarmee we innovatieve oplossingen en nieuwe verdienmodellen ontwikkelen, ook voor de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.