BOM treedt toe tot coalitie Brainport AI Hub

De BOM is onlangs toegetreden tot de coalitie die in Zuid-Nederland de Brainport AI Hub gaat vormgeven. De Hub maakt deel uit van het nationale AI-programma dat is ontwikkeld door de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC). AI is de laatste jaren erg 'hot' geworden en de verwachtingen ervan voor de wereld van de complexe machines zijn hooggespannen.

Voor de BOM is het vooral van belang dat de kennis en praktijkervaring die met AI wordt opgedaan breed verspreid kan worden onder het MKB. Dat zal dan ook onze rol zijn in de hub. Andere partners zijn Brainport Development, TU/e, Fontys, Brainport Industries en de High Tech Campus. Omdat we hier AI vooral zien de in de wereld van de ingewikkelde machines als waverscanners en CT scanner willen we de dienstverlening aan het MKB ook verbinden met alle andere diensten die we aanbieden aan MKB-maakbedrijven om de sprong te maken naar data-gedreven werken in een steeds verder gedigitaliseerde bedrijfsvorm. We noemen dit ook wel 'smart industry'.

Andere projecten op dit gebied zijn het Data Value Centrum en het Innovatieprogramma HTSM op de Brainport Industry Campus. Overigens ontwikkelen we samen met andere partners vergelijkbare programma's en projecten voor de agrifood-sector en de life sciences en medische technologie.