Marc Jansen nieuwe managing director investments bij BOM

Marc Jansen (54) is benoemd tot managing director investments bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Hij wordt daarmee statutair verantwoordelijk voor de investeringsfondsen van deze organisatie. BOM beheert een fondsvermogen van € 507 miljoen en is daarmee de grootste en actiefste vroege fase investeerder in Noord-Brabant.

Marc Jansen is van huis uit master in finance en sinds 2013 werkzaam bij BOM. Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies vervuld, onder andere bij ABN AMRO. In de afgelopen 28 jaar is Marc betrokken geweest bij de financiering van meer dan 2.000 ondernemingen in het mkb en grootbedrijf. Marc heeft een uitgebreid VC netwerk en vervult advisory board rollen bij zowel publieke als private VC gerelateerde instanties. Marc heeft zijn kennis daarnaast aangevuld met opleidingen waaronder het Impact Investment Programma aan de Saïd Business School in Oxford en het Advanced Programma voor toezichthoudende rollen aan het Erasmus Governance Institute.

'Met Marc Jansen als nieuwe managing director investments verzilveren we een schat aan ervaring. Marc vervult een belangrijke rol in de realisatie van onze ambitie om onze positie als toonaangevende VC verder uit te bouwen. We wensen Marc alle succes in deze rol en danken Miriam Dragstra voor haar ongekende bijdrage aan het financieringsklimaat voor startups in Brabant en daarbuiten.'
Brigit van Dijk-van de Reijt, CEO BOM

Binnen BOM is Marc actief betrokken geweest bij de totstandkoming van een aantal deeptechfondsen, waaronder DeepTechFund en DTXL. Tevens speelde hij een belangrijke rol bij het ontstaan van de Corona-OverbruggingsLening (COL) om startups door de coronacrisis heen te helpen. Ook gaf hij mede vorm aan de succesvolle Fund2Fund-strategie van BOM. 

Marc volgt in deze functie Miriam Dragstra op. Zij heeft aangegeven na 12 jaar te willen terugtreden als bestuurder. Zij blijft als special advisor haar kennis en ervaring inzetten binnen diverse projecten en ondernemingen.

Actiefste VC in Brabant

BOM is betrokken bij bijna zestig procent van de vroege fase investeringen in Noord-Brabant en vervult daarmee een cruciale rol bij het aanjagen van innovatie en ondernemerschap binnen het startup-ecosysteem in Noord-Brabant en Nederland. BOM zorgt zo voor een positief maatschappelijk en economisch rendement. Voor elke euro die BOM investeert volgt 5 euro van andere kapitaalverstrekkers.

'BOM en Invest-NL hebben afgelopen jaren een succesvolle samenwerking opgezet om toonaangevende bedrijven in het Brabantse ecosysteem te financieren. Marc en ik hebben intensief samengewerkt bij de opzet en uitvoering van de Corona-OverbruggingsLening. Die samenwerking smaakte ook op persoonlijk vlak naar meer, dus ik ben verheugd samen de komende jaren een nog grotere impuls te kunnen gaan geven aan vele veelbelovende innovatieve bedrijven.'
Rinke Zonneveld, CEO Invest-NL

Start- en scale-ups staan aan de basis van innovatieve businessmodellen en dragen zo bij aan tal van oplossingen voor maatschappelijke opgaven als de energietransitie, gezonder ouder worden, voedseltransitie en de ontwikkeling van kansrijke sleuteltechnologieën. Zo stond BOM als investeerder aan de basis van succesvolle en veelbelovende ondernemingen als Pivot Park, Acerta Pharma, SMART Photonics, Protix, Synaffix, Leydenjar en Wind A16.

Deel deze pagina