2de plaats Brabant voor FDIstrategy Mid-Sized European Regions

Iedere twee jaar worden de resultaten van de Financial Times voor European Cities & Regions of the Future bekend gemaakt. Het is een ranking van steden en regio’s die de beste vooruitzichten hebben voor buitenlandse investeringen, economische ontwikkeling en bedrijfsuitbreiding. Het onafhankelijke onderzoek wordt verricht door FDI Intelligence, wereldwijd het grootste kenniscentrum op het gebied van buitenlandse investeringen.

BOM Foreign Investments werkt hard en met toewijding aan het overtuigen van en begeleiden van buitenlandse bedrijven voor een investering in Brabant. Het team probeert daarnaast de reeds gevestigde buitenlandse bedrijven te behouden en verder te laten groeien door een betere aansluiting te vinden op het ecosysteem in Brabant en hiermee zowel economische als maatschappelijke impact voor de regio te realiseren.

Buitenlandse bedrijven waarderen onze centrale ligging, investeringsklimaat en samenwerking in een hecht regionaal netwerk van bedrijven en kennisinstellingen.

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde economie

De beoordeling van Brabant als ‘Regions of the Future’ wordt gedaan vanuit de data in FDI Markets (waar wereldwijde FDI investeringen in worden bijgehouden). De beoordeling van ‘FDI Strategy’ wordt gedaan door een onafhankelijk panel van experts op basis van onze inzending. De 2e plaats is natuurlijk een geweldig resultaat en ook een welkome bevestiging op de gekozen strategie en aanpak.

Meer details in de special van FDI Magazine met alle rankings.