Klantervaringen

‘Verduurzaming is alleen duurzaam als het in je exploitatie past’

“Verduurzamen is prachtig, maar het moet ook bedrijfseconomisch kloppen.” Aan het woord is Jeroen Dona, directeur van de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Bekijk de case

Cultureel erfgoed Bovendonk op weg naar een duurzame toekomst

Bovendonk in Hoeven behoort tot het cultureel erfgoed van West-Brabant. Het landgoed diende ooit als abdijhoeve van de cisterciënzer kloosterorde en was vanaf 1816 anderhalve eeuw de thuisbasis voor een priesteropleiding.

Bekijk de case

‘Ook voor grote, complexe gebouwen kan verduurzaming rendement opleveren’

Van kloosters en scholen tot campussen en evenementcomplexen: de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) helpt steeds meer bedrijven en instellingen bij verduurzaming van hun gebouwen.

Bekijk de case

‘De Nederlandse fotonicasector begint echt volwassen te worden’

“We staan te trappelen totdat het startpistool afgaat.” Aan het woord is een glunderende Luc Augustin, CTO van SMART Photonics.

Bekijk de case

Amber: van jongensdroom tot impact met deelauto’s

De oprichters van Amber hadden een droom: ze wilden een eigen elektrische stadsauto ontwikkelen. De Amber One: compact, superzuinig en klaar voor de zelfrijdende revolutie. Ze braken er hun studie voor af en werkten er dag en nacht aan.

Bekijk de case

GreenH2UB: een waterstoffabriek om het stroomnet te ontlasten

Meer lokale opwek van duurzame energie mogelijk maken: dat is de missie van GreenH2UB. Initiatiefnemer Paul Sjoerds zoekt de oplossing in compacte waterstoffabrieken, die de komende jaren op meerdere locaties in Brabant moeten verrijzen.

Bekijk de case

Dutch Electrolyzer: een machine om goedkope waterstof te maken

Groene waterstof kan een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de Nederlandse industrie.

Bekijk de case

‘Met groene waterstof kun je sneller naar een CO2-vrije samenleving’

Om de klimaatdoelen te halen, moet er meer hernieuwbare energie worden opgewekt. Maar hoe zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet genoeg capaciteit heeft om al deze stroom te vervoeren?

Bekijk de case

‘Om internationaal te groeien, willen we lokaal aanwezig zijn’

Machinebouwer AAE uit Helmond wil zijn omzet voor 2030 verdubbelen. Daarvoor is internationale groei onontbeerlijk.

Bekijk de case

‘In Boxmeer komt het voor ons allemaal samen’

MSD Animal Health in Boxmeer is uitgegroeid tot dé wereldwijde hub voor de ontwikkeling en productie van vaccins voor dieren. Daarmee speelt de vestiging een sleutelrol in de bescherming van de gezondheid van dier én mens.

Bekijk de case

 ‘We nemen honderden Brabantse bedrijven mee in onze impact journey’

De BOM wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een impactgedreven organisatie. Roos Hartong, Impact Officer a.i.

Bekijk de case

‘Dankzij digitalisering kunnen we meer ondernemers sneller en beter bedienen’

De digitale BOM krijgt steeds meer vorm. Informatiemanager René Krijgsman vertelt over de digitale transformatie waar hij leiding aan geeft. “Bij een organisatie als de BOM hebben mensen altijd meerwaarde.

Bekijk de case
DEITY

‘Iedereen dacht dat we gek waren’

Toen de Eindhovense softwareontwikkelaar DEITY een paar jaar geleden begon, werden de oprichters weggezet als naïeve dromers. Wat dachten ze wel niet?

Bekijk de case
Zonneparken Someren

Wij willen het landschap mooier maken

Nederland Opgewekt is de ontwikkelaar van de eerste drie zonneparken in de gemeente Someren.

Bekijk de case
De Bavelse Berg

94.000 zonnepanelen op een oude vuilnisbelt

Op de oude vuilnisbelt de Bavelse Berg ontwikkelt Rooftop Energy een van de grootste zonneweides van Nederland. Met 94.000 panelen levert het megapark de komende 25 jaar genoeg stroom voor ruim 13.000 huishoudens.

Bekijk de case
Energietransitie

'De energietransitie slaagt alleen als je het landschap mooier maakt' 

Hoewel steeds meer burgers en bedrijven actief bijdragen aan de energietransitie, komen grootschalige projecten om duurzame energie op te wekken maar mondjesmaat van de grond.

Bekijk de case
Voedselverwaarding

Tegengaan voedsel­verspilling biedt enorme businesskansen

Een derde van het voedsel dat we jaarlijks wereldwijd produceren, wordt niet geconsumeerd. Dat is niet alleen zonde, maar zorgt ook voor grote druk op het milieu.

Bekijk de case
SamanTree

'De gold standard voor weefsel­onderzoek tijdens operaties'

Is de tumor volledig verwijderd? Dat is een van de belangrijkste vragen na een borstsparende operatie. Ongeveer een kwart van de patiënten moet uiteindelijk opnieuw onder het mes.

Bekijk de case
Sirius Medical

Een magnetisch zaadje voor borstsparende operaties

Om borstsparend te kunnen opereren, moeten chirurgen precies weten waar de tumor zich bevindt. Hiervoor maken ze gebruik van diverse technieken, maar volgens Sirius Medical zijn die patiëntonvriendelijk of onpraktisch.

Bekijk de case
Innovatie

Minder ongemak en betere uitkomsten voor borstkanker­patiënten

In Nederland krijgen jaarlijks bijna 15.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Dankzij de medische vooruitgang is hun prognose de afgelopen decennia sterk verbeterd.

Bekijk de case
Additive Industries

‘Als je internationaal wilt groeien, moet je de wereld heel klein maken’

Additive Industries wil binnen drie jaar doorstoten tot de top 3 in de mondiale markt voor industriële 3D metaalprinters. Luchtfietserij? Niet voor Additive Industries.

Bekijk de case
BIC

Samen innoveren in de Fabriek van de Toekomst

De Brainport Industries Campus (BIC) vormt samen met de High Tech Campus en de TU/e Campus de slimme driehoek van Brainport Regio Eindhoven.

Bekijk de case
Delta

De impact van Delta Electronics op Brabant en de rest van de wereld

Na 15 jaar in Eindhoven begon Delta Electronics in 2019 met de bouw van een nieuw kantoor op de Automotive Campus in Helmond.

Bekijk de case
TOMi

‘Hoe sneller patiënten de juiste behandeling krijgen, hoe groter de kans op overleving’

De juiste behandeling voor de juiste patiënt, op het juiste moment: dat is het uitgangspunt van therapie op maat.

Bekijk de case
Nutricia

‘Iedere dag 3,5 miljoen baby’s voeden vanuit Brabant’

Naast de A73 bij Cuijk schittert de nieuwe fabriek van Nutricia. Moederbedrijf Danone investeerde maar liefst € 240 miljoen in de hypermoderne en duurzame fabriek.

Bekijk de case
Effect Photonics

‘Als wij succesvol zijn, komt een heel groot deel van deze technologie straks uit Nederland’

Brabantse bedrijven en kennisinstellingen lopen voorop bij de ontwikkeling van geïntegreerde fotonica. Een goed voorbeeld is EFFECT Photonics.

Bekijk de case
Holst

‘Als je tot de beste R&D-centra wilt behoren, moet je met wereldspelers werken’

Holst Centre in Eindhoven heeft al sinds zijn oprichting in 2006 klanten in het buitenland. Sinds een paar jaar werkt het onafhankelijke R&D-centrum bij de betreding van nieuwe internationale markten intensief samen met BOM International Trade.

Bekijk de case
PeelPioneers

‘Over drie jaar verwerken wij de helft van de citrusschillen in Nederland’

Voor PeelPioneers was 2018 een doorbraakjaar. Het jonge bedrijf haalde ruim € 1 miljoen op bij onder andere BOM Brabant Ventures en opende zijn eerste fabriek in Son.

Bekijk de case
BIC

Nederlands eerste gasvrije campus: ‘Een groen pand in een groene omgeving’

Met fieldlabs, state-of-the-art faciliteiten en de aanwezigheid van leidende bedrijven en kennisinstellingen heeft de Brainport Industries Campus alles in huis om uit te groeien tot hét innovatieve hart van de hightech maakindustrie.

Bekijk de case
Liteq

 ‘Als de BOM er niet was geweest, hadden we hier waarschijnlijk niet gezeten’

In de zomer van 2017 vond Liteq in Kulicke & Soffa een nieuwe eigenaar. Onder de vleugels van het beursgenoteerde bedrijf wil Liteq uitgroeien tot de wereldmarktleider in lithografie-oplossingen voor geavanceerde behuizing van microchips.

Bekijk de case
Investor readiness

'Door de kritische vragen werden we geregeld uit onze tunnel gesleurd'

Wat hebben jonge bedrijven nodig om te kunnen groeien? De BOM stelde die vraag begin 2017 aan meer dan 500 Brabantse mkb-bedrijven. Hieruit bleek dat bijna al deze bedrijven op zoek zijn naar kapitaal, maar dat slechts 3% investeringsrijp is.

Bekijk de case
Mijn Zonneveld

‘Dé ideale oplossing voor het asbestprobleem van agrarische bedrijven’

Asbest van het dak, zonnepanelen erop. Het klinkt ideaal, maar voor veel agrarische bedrijven in Brabant blijkt deze duurzame oplossing te kostbaar.

Bekijk de case
Hazeldonk

‘Lang lag Truckparking Hazeldonk er bij als niemandsland; nu is het een visitekaartje’

Het voormalige douaneterrein Hazeldonk, op de Nederlands-Belgische grens bij Breda, stond tot voor kort steevast in de nationale top 3 van onveiligste parkeerplekken voor vrachtwagens. Maar dat is verleden tijd.

Bekijk de case
Monotch

‘Wij creëren meerwaarde door data van verschillende partijen te combineren’

“Data is de fuel voor innovatie”, stelt Paul Potters, director Smart Mobility van Monotch. Bij het bedrijf uit Made, dat sinds 2015 actief is, draait alles om data voor slimme mobiliteitsoplossingen.

Bekijk de case
LIQAL

‘Naar slimmere bedrijfsvoering en concurrentievoordeel door data’

De eigen bedrijfsvoering efficiënter maken en klanten commercieel interessante data bieden. Met die ambitie zet LIQAL momenteel zijn eerste stappen richting slimmer datagebruik. “We dachten: wij hebben toch ook data?

Bekijk de case
Smart Data

Smart Data en de kansen voor Brabant

Bijna geen enkel bedrijf ontkomt eraan: de impact van big data. In steeds meer producten en machines zitten sensoren die dag in, dag uit gigantische hoeveelheden data genereren. Voor bedrijven die hier slim mee omgaan, liggen er enorme groeikansen.

Bekijk de case
Protix

‘Te veel ondernemers doen alsof de financiering het succes al is, maar dan begint het pas’

Portfoliobedrijf Protix haalde in 2017 € 45 miljoen op bij onder andere Aqua-Spark, Rabobank en de BOM. Het was wereldwijd de grootste investering in de opkomende insectenkweekindustrie – en de tweede belangrijke mijlpaal voor Protix in korte tijd.

Bekijk de case
Advantech

Een showroom voor het Internet of Things

In 2017 begeleidde de BOM een recordaantal Taiwanese bedrijven bij hun vestiging of uitbreiding in Brabant. Zo vernieuwde Advantech het Europese hoofdkantoor in Eindhoven. Van zelfrijdende robots tot digitale spiegels: een rondleiding door een hypermodern gebouw waar alles in het teken staat van het Internet of Things.

Bekijk de case