V. (Victor) van der Chijs (1960)

President Commissaris raad van commissarissen - voorzitter remuneratiecommissie

Victor van der Chijs beschikt over een breed palet aan bestuurlijke ervaring in zowel de private als publieke sector. Hij is onder meer voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie voor Haven en Industrie in Mainport Rotterdam. Daarvoor was hij 8 jaar bestuursvoorzitter van de Universiteit Twente. Als voorzitter van de 4TU Federatie is hij lang de belangenbehartiger van de technische universiteiten in Nederland geweest. Ook was hij als president van ECIU (European Consortium of Innovative Universities) nauw betrokken bij de vorming van de eerste pan-Europese universiteiten. Van der Chijs begon zijn carrière bij ING, waarvoor hij onder meer in China werkte op het gebied van projectfinanciering. Daarna trad hij toe tot het directieteam van Schiphol Group, waar hij onder meer betrokken was bij de privatisering van Schiphol. Hij werd daarna CEO van Schiphol U.S.A. en managing director van Schiphol International B.V. Van der Chijs vervolgde zijn carrière als managing partner van OMA (Office for Metropolitan Architecture) dat hij uitbouwde tot wereldspeler. Hij was ook boegbeeld van de topsector Creative Industries. Van der Chijs is tevens lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, voorzitter van de Raad van Toezicht van CITO, bestuurslid van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid en lid van de Raad van Commissarissen van Portbase (digital port logistics).

E. (Ellen) de Brabander (1963)

Lid Raad van Commissarissen – Lid auditcommissie

Ellen de Brabander studeerde en promoveerde cum laude in Chemie in Leiden, waarna ze postdoctoraal onderzoek deed aan het Massachusetts Institute of Technology. Sinds eind 2021 is ze executive vice president R&D en innovation bij Elanco Animal Health. Hiervoor werkte De Brabander als senior vice president R&D bij Pepsico in de VS, UK en Zwitserland (2014-2021) en daarvoor was ze Chief Science &Technology Officer bij Merial (tegenwoordig Boehringer Ingelheim), Intervet (tegenwoordig Merck Animal Health) en DSM. Daarnaast is ze steeds actief geweest op de public private interface onder meer als founding CEO bij EIT Food en als lid van de raad van toezicht bij HAS en Universiteit Twente en Open Universiteit. Tevens vervult ze de functie van toezichthouder bij Sanquin Health Services en Brightlands Venlo (Vz.) en de Open Universiteit.

N. (Nancy) Mac Gillavry (1973)

Lid Raad van Commissarissen – Lid auditcommissie

Nancy Mac Gillavry studeerde Economie en Business Administration aan Tilburg University en werkt sinds 2007 bij ASML in Veldhoven. Sinds oktober 2021 is ze verantwoordelijk voor Lens & Illumination Sourcing & Supply. In eerdere functies was ze onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde Non-Product Related inkoop, de financiële verslaglegging van ASML en rapportages op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en Risk and Business Assurance. Voordat ze bij ASML begon, werkte Mac Gillavry in diverse finance-functies bij PriceWaterhouseCoopers (1998-2004) en Océ (2004-2007). Daarnaast is Nancy Mac Gillavry bestuurslid van het Ronald McDonald huis in Veldhoven.
 

E. (Esther) Raats-Coster (1969)

Lid Raad van Commissarissen - Lid auditcommissie

Esther Raats-Coster is toezichthouder, bestuurder én ondernemer. In 2006 werd ze verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Na de verkoop van haar internationale bedrijf besloot ze haar ervaring breder in te zetten en bekleedde ze diverse functies in de bestuurlijke wereld. Onder andere als voorzitter van de vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO) en lid van de Sociaal Economische Raad (SER). Tevens was Raats-Coster van 2009 tot 2012 directeur van Stichting Talent naar de Top. Ze is nu onder meer actief als Voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Groene Hart, Voorzitter Rabobank Kringraad Leiden Haaglanden, Voorzitter Hospice & Thuis Issoria, Lid bestuur Vereniging Achmea, lid Raad van Commissarissen van Spaendonck Groep en Voorzitter Raad van Commissarissen Westermeer Wind Holding.

R. (Ronald) Slaats (1961)

Lid Raad van Commissarissen - Lid remuneratiecommissie

Ronald Slaats was tussen 1986 en 2013 werkzaam bij De Lage Landen, een wereldwijd opererende organisatie in ‘high-quality asset-based’ financieringsproducten. Bij DLL heeft hij diverse functies in Europa en Amerika gehad, waarna hij vanuit Nederland de rol van CCO en CEO bekleedde. Ronald Slaats is actief in diverse bestuurs- en adviesfuncties. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van Eindhoven Venture Capital Fund en van de Raad van Advies van Legro. Daarnaast is Slaats voorzitter VNO/NCW kring Eindhoven e.o. en voorzitter Stichting Samen voor Eindhoven