J.J. (Jan) Pelle (1954)

Algemeen directeur (tot 13 januari 2020)

Na zijn studie HBO-Personeelsbeleid in Breda studeert Jan Pelle Politicologie aan de Universiteit van Rotterdam waar in 1985 hij cum laude afstudeert. In de jaren ‘90 is hij als docent Staatkunde verbonden aan de Universiteit van Leiden en als onderzoeker bij o.a. de Juridische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hier doceert hij ook politieke wetenschap, Nederlandse Politiek en Europese Unie. In 1998 promoveert Jan Pelle aan de Erasmus Universiteit en publiceert hij op zeer diverse onderwerpen in nationale en internationale boeken en tijdschriften. Van 2002 tot 2008 is hij actief als wethouder - o.a. Economische & Sociale zaken - in de Gemeente Roosendaal, waarna hij in oktober 2008 aantreedt als algemeen directeur van de BOM. Als bestuurder met kennis op het gebied van economische ontwikkelingen en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen heeft Jan Pelle de laatste jaren met de BOM grote veranderingen doorgemaakt in een sterk bewegende wereld. Binnen het collegiale bestuursmodel van de BOM is Jan Pelle bestuursvoorzitter en verantwoordelijk voor personeelszaken en externe communicatie. De aanstelling van Jan Pelle is beëindigd per 13 januari 2020.

B.L.J.M. (Brigit) van Dijk - van de Reijt (1968)

Algemeen directeur (vanaf 13 januari 2020)

Brigit van Dijk - van de Reijt heeft meer dan 20 jaar ervaring in zowel de publieke als private sector. Daarbij deed ze ruime ervaring op in het investeren in particuliere bedrijven in groeimarkten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië in verschillende sectoren. De laatste jaren legde zij zich toe op impact investeren met innovatie en duurzaamheid als speerpunten. Eerder werkte Brigit van Dijk - van de Reijt als partner bij internationale investeringsfondsen vanuit Londen en Singapore.

Tussen 1999 en 2007 was Brigit van Dijk - van de Reijt directeur Private Equity bij FMO, de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Ze begon haar carrière bij ABN AMRO Bank, Corporate Investments.

Brigit van Dijk - van de Reijt heeft een Master of Science in economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is lid van de raad van toezicht van CORDAID, de katholieke organisatie voor noodhulp en ontwikkelingshulp. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van IDH Farmit Fund, dat zich richt op investeringen in de verduurzaming van de agrarische waardeketen in opkomende markten.

  • Lid Raad van Toezicht Cordaid

  • Lid Raad van Toezicht IDH Farmit Fund

  • Lid Raad van Advies van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie

  • Lid Raad van Toezicht Netherlands-African Business Council