J.J. (Jan) Pelle (1954)

Algemeen directeur (tot 13 januari 2020)

Na zijn studie HBO-Personeelsbeleid in Breda studeert Jan Pelle Politicologie aan de Universiteit van Rotterdam waar in 1985 hij cum laude afstudeert. In de jaren ‘90 is hij als docent Staatkunde verbonden aan de Universiteit van Leiden en als onderzoeker bij o.a. de Juridische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hier doceert hij ook politieke wetenschap, Nederlandse Politiek en Europese Unie. In 1998 promoveert Jan Pelle aan de Erasmus Universiteit en publiceert hij op zeer diverse onderwerpen in nationale en internationale boeken en tijdschriften. Van 2002 tot 2008 is hij actief als wethouder - o.a. Economische & Sociale zaken - in de Gemeente Roosendaal, waarna hij in oktober 2008 aantreedt als algemeen directeur van de BOM. Als bestuurder met kennis op het gebied van economische ontwikkelingen en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen heeft Jan Pelle de laatste jaren met de BOM grote veranderingen doorgemaakt in een sterk bewegende wereld. Binnen het collegiale bestuursmodel van de BOM is Jan Pelle bestuursvoorzitter en verantwoordelijk voor personeelszaken en externe communicatie. De aanstelling van Jan Pelle is beëindigd per 13 januari 2020.

Jan Pelle kent de volgende nevenactiviteiten:

  • Lid Raad van Advies OMO Tongerlo

  • Bestuurslid Stichting Braventures

  • Bestuurslid Regionale Ontwikkelfonds Werklocaties B.V.

B.L.J.M. (Brigit) van Dijk - van de Reijt (1968)

Algemeen directeur (vanaf 13 januari 2020)

Brigit van Dijk - van de Reijt was tot voor kort CEO bij DOB Equity. Ze heeft meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring in zowel de publieke als private sector. Daarbij deed ze ruime ervaring op in het investeren in particuliere bedrijven in groeimarkten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië in verschillende sectoren. De laatste jaren legde zij zich toe op impact investeren met innovatie en duurzaamheid als speerpunten. Eerder werkte Brigit van Dijk - van de Reijt als partner bij internationale investeringsfondsen vanuit Londen en Singapore.

Tussen 1999 en 2007 was Brigit van Dijk - van de Reijt directeur Private Equity bij FMO, de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Ze begon haar carrière bij ABN AMRO Bank, Corporate Investments.

Brigit van Dijk - van de Reijt heeft een Master of Science in economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is lid van de raad van toezicht van CORDAID, de katholieke organisatie voor noodhulp en ontwikkelingshulp, en een van de grotere internationale ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van IDH Farmit Fund, dat zich richt op investeringen in de verduurzaming van de agrarische waardeketen in opkomende markten.

  • Lid Raad van Toezicht Cordaid

  • Lid Raad van Toezicht IDH Farmit Fund

  • Lid Raad van Advies van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie

  • Lid Raad van Toezicht Netherlands-African Business Council

M. (Mike) van Meurs (1968)

Financieel en Operationeel Directeur (tot 1 december 2019)

Mike van Meurs doorloopt na zijn opleiding tot beroepsofficier van de Koninklijke Luchtmacht aan de Militaire Academie in Breda in 10 jaar tijd diverse bedrijfsvoeringsfuncties binnen de Luchtmacht. Eind 2001 start hij in het bedrijfsleven als Directeur Interne Zaken bij een franchise-organisatie in de financiële dienstverlening; Hypotheek Visie. In 2007 gaat hij verder als CFO bij Inrada Group; een technisch ingenieursbureau. Vanuit die rol is hij tevens actief in het opstarten en begeleiden van startups in verschillende technologiedomeinen. Tussen 2012 tot 2014 was Mike van Meurs actief als CFO/COO bij Credit Yard; actief in de zakelijke dienstverlening (credit management). In juli 2014 trad Mike van Meurs aan als Financieel & Operationeel Directeur bij de BOM. Binnen het collegiale bestuursmodel van de BOM was Mike van Meurs verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering, business control, marketing & communicatie, product development, ICT en facilitaire zaken. De aanstelling van Mike van Meurs was voor onbepaalde tijd. Mike van Meurs heeft na zijn opleiding aan de Militaire Academie nog een post-HBO controllersopleiding afgesloten en heeft een Executive Masteropleiding Management & Organization afgerond.