Onder het motto ‘minder, beter en meer impact’ hebben we in 2019 succesvolle aanpassingen doorgevoerd in ons projectportfolio. We hebben verschillende projecten afgestoten of tot een goed einde gebracht (TOMi en Boost4Health). Samenwerking was het sleutelwoord in 2019:

  • We zijn erin geslaagd om samen met een groot aantal partnerorganisaties programma’s te ontwikkelen om mkb-maakbedrijven te faciliteren in de ontwikkeling naar ‘Smart Industry’. Voorbeelden hiervan zijn het Data Value Center en de Smart Industry Hub Zuid.

  • Samen met het team BOM Product Development hebben we in 2019 het aanbod van BOM Ecosysteemontwikkeling voor de doelgroepen aangescherpt. Voor de doelgroep ‘ondernemers’ heeft dit geleid tot een helder aanbod op de website van de BOM.

  • Samen met collega’s van andere teams hebben we BOM brede-proposities opgezet voor geïntegreerde fotonica, BIC/Smart Industry en de energie- en eiwittransitie. Met een nieuwe, integrale manier van werken willen we onze klanten beter kunnen bedienen.

  • Samen met de vier triple-helix organisaties in Brabant en de provincie zijn we in 2019 gestart met een ‘community of practice’. In zogeheten werkplaatsen willen we samen onze professionaliteit op het gebied van ecosysteemontwikkeling bevorderen.