Zoals eerder gezegd, is de groei van de portefeuille geen vanzelfsprekendheid. In 2019 nam de internationale onzekerheid alleen maar toe. Voor Brabant biedt dit echter ook kansen. Nederland en Brabant staan in Europa bekend om hun stabiliteit, economisch potentieel, innovatiekracht, kwaliteit van leven en vestigingsklimaat.

Nu duidelijk is dat de Brexit doorgaat, zien wij een toename in gerelateerde projecten. In 2019 waren er vier gelande projecten. Daarnaast groeide de actieve portefeuille op dit gebied naar circa 20 projecten, meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Behalve met landelijke en regionale partners werken we ook steeds intensiever samen met de overige BOM-teams. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

  • BOM Ecosysteemontwikkeling helpt ons bij de signalering van kansen voor buitenlandse bedrijven die voortkomen uit trends en ontwikkelingen in de Brabantse topsectoren.

  • Met BOM Renewable Energy willen we buitenlandse bedrijven in Brabant helpen bij verduurzaming. Zo betrekken we de producten en diensten van Renewable Energy steeds vaker in de gesprekken met zowel nieuwe bedrijven die zich in Brabant willen vestigen als bestaande investeerders die vastgoed bezitten.

  • Bij BOM Brabant Ventures dragen wij vanuit ons netwerk leads aan voor mogelijke financiering. Voorbeelden in 2019 waren Rural Spark, Microsure en GDI. Daarnaast helpen wij Brabant Ventures bij het vinden van potentiële buitenlandse co-investeerders.